Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω: Παγκόσμια μέρα τουρισμού.. άραγε ποιοι γιορτάζουν;;

1
387

Παγκόσμια μέρα τουρισμού.. άραγε ποιοι γιορτάζουν;;

Η ερώτηση είναι ρητορική.. σίγουρα δεν γιορτάζουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο τουρισμό. Αφού κάθε χρόνο βλέπουν ότι οι συνθήκες δουλειάς τους, στην βαριά «βιομηχανία» της χώρας μας χειροτερεύουν.

Τα ελάχιστα ψίχουλα που θα πέσουν από το τραπέζι των μεγάλων και ισχυρών του κλάδου , δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Οι κυβερνήσεις, η μία μετά την άλλη, νομοθετούν τις απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών για να μπορέσουν ανενόχλητοι, να ξεζουμίζουν τους εργάτες και να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Η δουλειά χωρίς ρεπό , τα 10ωρα, τα ωράρια λάστιχο γίνονται καθεστώς. Οι συμβάσεις καταργούνται , οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και κατακτήσεις, μπαίνουν στο στόχαστρο.

Μας λένε, πως εμείς οι εργαζόμενοι στο τουρισμό, πρέπει να συμβιβαστούμε με την κατάσταση ,πρέπει να ξεχάσουμε αυτά που είχαμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Οι σειρήνες της υποταγής, της μοιρολατρίας , και του συμβιβασμού, μας καλούσαν να βάλουμε πλάτη στην κρίση τους. Τώρα μας καλούν να βάλουμε πλάτη και στην ανάπτυξη τους. Ώστε να γιορτάζουν όλοι μαζί, μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση, Δήμος, κι από κοντά οι κολαούζοι (βλ. συνδικαλιστικές ηγεσίες που πλειοψηφούν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) , το τουριστικό θαύμα της Ελλάδας.

Επειδή τα θαύματα είναι μόνο για τα παραμύθια , η πραγματικότητα τους απογυμνώνει.. Η πτώχευση του THOMAS COOK, δείχνει με τον πιο σκληρό τρόπο.. ότι ο ανταγωνιστικότητα που προσκυνούν, έχει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.. όμως αυτός που καλείται να πληρώσει τα σπασμένα είναι ο ίδιος ο εργάτης..

Τα δικά τους καλέσματα δεν είναι για εμάς,,,, δεν είναι για την καμαριέρα που σακατεύεται για να βγάλει στην καλύτερη των περιπτώσεων, 30€ την ημέρα. Δεν είναι για τους μαγείρους που πάνω από τη φωτιά δουλεύουν στην πλειοψηφία τους πάνω από 10 ώρες την ημέρα,,, για τους σερβιτόρους, τους συντηρητές, τους εργαζόμενους στην υποδοχή, που εξυπηρετούν δεκάδες τουρίστες κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Η απάντηση των εργαζομένων σε όλα αυτά, στη ζωή κόλαση που θέλουν να παγιώσουν,,,,, είναι μόνο ο αγώνας, η συμμετοχή στο σωματείο, η συλλογική δράση με μπροστάρη το ΠΑΜΕ, που πάει κόντρα σε όλα αυτά κ βάζει μπροστά τις δικές μας ανάγκες,, κι όχι τα θέλω των εργοδοτών.

Τώρα που θέλουν να μας τα πάρουν όλα, να μην τους επιτρέψουμε να μας αρπάξουνε  και το κλειδί του αγώνα μας. Τα σωματεία μας. Όλοι στη απεργία Τετάρτη2 Οκτώβρη 2019. 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ.2242.0.27936 ΦΑΞ.2242.0.22394

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. καλα κλαιω, η απαντηση ειναι ευκολη εως γελοια πρωτα οι ξενοδοχοι και μετα οι τουριστες ποιοι αλλοι να γιορταζουν? οι σκλαβοι υπαλληλοι των ξενοδοχειων? ελα χριστε μου ερωτημα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ