Ιδού τα υγειονομικά πρωτόκολλα της φετινής τουριστικής περιόδου

16
1428

Του Σπύρου Δημητρέλη

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα της φετινής τουριστικής περιόδου για ξενοδοχεία και αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό αποκάλυψε το απόγευμα της Παρασκευής, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε παραδώσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που έχει συντάξει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, στους φορείς του τουρισμού για διαβούλευση και υποβολή προτάσεων από την πλευρά τους.

Ο κ. Θεοχάρης αποκάλυψε τις πιο κρίσιμες λεπτομέρειες των πρωτοκόλλων που περιλαμβάνουν τα εξής:

– Για να επιβιβαστεί ένας επιβάτης από το εξωτερικό σε πτήση που έχει προορισμό την Ελλάδα, θα πρέπει το αργότερο εντός των τελευταίων 72 ωρών να έχει λάβει πιστοποιητικό υγειονομικού χαρακτήρα ότι δεν είναι φορέας του κορονοϊού. Χωρίς αυτό δεν θα γίνεται επιβίβαση.

– Στις πτήσεις από, προς και εντός της Ελλάδας δεν θα υπάρχουν κενές θέσεις, δηλαδή η χωρητικότητά τους θα είναι πλήρης προκειμένου, όπως είπε, να είναι οικονομικά βιώσιμες οι αερομεταφορές.

– Για πτήσεις έως τεσσάρων ωρών δεν θα σερβίρεται φαγητό στους επιβάτες, αλλά μόνο συσκευασμένα σνακς.

– Οι τουρίστες θα αναχωρούν από τη χώρα χωρίς κανέναν έλεγχο, προκειμένου να μην έχουμε τον κίνδυνο εγκλωβισμού τους και παραμονής σε καραντίνα στην Ελλάδα, κάτι το οποίο θα αποτελούσε αντικίνητρο για την επιλογή της χώρας μας ως τόπου διακοπών.

– Σε κάθε τουριστική περιοχή της χώρας το υπουργείο Τουρισμού θα μισθώσει ένα τουριστικό κατάλυμα το οποίο θα λειτουργεί ως «ξενοδοχείο καραντίνας”, όπου θα μεταφέρονται τουρίστες που διαπιστώνεται ότι είναι φορείς του κορονοϊού.

– Κάθε ξενοδοχείο – τουριστικό κατάλυμα θα υποχρεωθεί να συμβληθεί με γιατρό, ο οποίος είτε διά ζώσης είτε με τηλεϊατρική θα διαπιστώνει εάν ένας τουρίστας πρέπει να υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό. Τα τεστ για κορονοϊό θα έχουν αποτέλεσμα το αργότερο εντός 6 ωρών, προκειμένου όποιος διαπιστώνεται θετικός να μεταφέρεται σε «ξενοδοχεία καραντίνας».

– Θα γίνει ειδική εκπαίδευση του προσωπικού κάθε ξενοδοχείου σε ειδικούς κανόνες υγιεινής.

– Δεν θα υπάρχουν μπουφέδες στα ξενοδοχεία, αλλά μόνο σερβίρισμα, πλην ίσως των πολύ μικρών ξενοδοχείων.

– Οι ξαπλώστρες θα είναι αραιωμένες και θα έχουν κάλυμμα μιας χρήσης για κάθε λουόμενο.

Ο υπουργός Τουρισμού προανήγγειλε διακρατικές συμφωνίες με χώρες όπως Βουλγαρία, Ισραήλ, Κύπρος, για την ελεύθερη μετάβαση και επιστροφή Ελλήνων τουριστών σε αυτές. Τέλος, ο ίδιος είπε ότι από τα 18 δισ. ευρώ τουριστικά έσοδα που είχαμε πέρυσι, φέτος θα έχουμε το πολύ 8 δισ. ευρώ.

Ιδού τα υγειονομικά πρωτόκολλα της φετινής τουριστικής περιόδου

capital.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε αυτός τελικά είναι επικινδυνος για την δημόσια υγεία. Άντε να γίνουμε βουκινο στα ξένα ΜΜΕ…

    • Τραβα ρε εμμισθε ψυχακια στην τρυπα σου!!!Να δω τι θα λετε στο τελος της σεζον!!
      Αλλα εσεις ξερετε….θα κοψετε νυχτα απο την οργη του κοσμου!!

      • Μη τον διαβάζετε. Μικρός έπαθε κράμπα στο κρανίο. Πολύ στεναχωρήθηκα.

  2. Αυτό με το πιστοποιητικό και κάποια απ τα υπόλοιπα,πρέπει να καταργηθούν,αλλιώς..

    βλέπω οι απέναντι να φουλάρουν…στις χώρες τους δεν μπήκαν καραντίνα και θα μπουν εδώ?Μήπως έχει μπερδέψει τα μπούτια της η Κυβέρνηση?Η ζωή ξεκινάει κανονικούς ρυθμούς στην Ευρώπη…αν συνεχίσει έτσι,απ τα μπαλκόνια θα φουντάρουν πολλοί..

      • Αυτή αλαζονεία πηγάζει απ την μονιμότητα Δημοσίου κορβανά μήπως?

        Καλά θα κάνεις να διαβάζεις τι λένε οι Έξω για την ‘επιτυχία’ της Ελλάδας και με τι κόστος θα πληρωθεί!!!ΝΕΟ Μνημόνιο,κόψιμο μισθών και συντάξεων,άνοιξε και μια φυλλάδα να ενημερωθείς βλίτο,μια Ναυτεμπορική,ένα ένθετο Κυριακάτικης,τζάμπα είναι….θέλω να δω πως θα το αντιμετωπίσεις,,η Κως όφειλε να είχε Νοσοκομείο με τόσο τουρισμό που είχε..ξέρεις τι σημαίνει 10% ύφεση? έχεις υπόψη σου βλάκα πόσες ζωές που την γλύτωσαν απ τον κορονοϊό,θα χαθούν ?Αυτή η έπαρση αλά Σκορδαλιά και σία καλό είναι να μην μας παίρνει τα μυαλά,γιατί η προσγείωση θα ναι επώδυνη.Βλάκα!!!!!!!

    • Φιλε μου εσυ δεν εισαι που κατηγορούσες την κυβερνηση που ανοιγει τα σχολεια;Τι ακριβως εχετε παθει εκει στο Συριζα οσοι εχετε μηνει;Θελετε γιατρο τελικα.

      • Η βλακεία σου δεν έχει όρια,όπως και η ελαφρότητα της Κυβέρνησης.

        Νομίζεις ότι θα πάνε να στηθούν ουρές στα βεβαρυμένα Νοσοκομεία τους και στα Ιατρικά κέντρα με κίνδυνο να μολυνθούν ενώ ήταν υγιείς για να μας έρθουν μια εβδομάδα?Λες και μόνο εμείς είμαστε οι έξυπνοι και αυτοί τα θύματα?Τους ίδιους φόβους μ εμάς έχουν και το ίδιο αποφεύγουν τα Νοσοκομεία,οι παροχές διαφέρουν ,καθώς η αιμοληψία για εξέταση γίνεται στο σπίτι,ακόμα και να ζητήσει κάποιος να κάνει μοριακό τεστ ,πρέπει να περάσει καιρός,γιατί και εκεί δοκιμάζονται τα συστήματα υγείας και μόνο τα ύποπτα κρούσματα και κάποια τυχαία.Ούτε ΣΥΡΙΖΑ είμουν ούτε ποτέ θα είναι,όσο γι αυτό που λες να πάνε αλλού,έλα να μου το πεις τον Οκτώβρη,που θα’ βγαίνει ο Επιτάφιος’ περιφορά στο Λιμάνι,την Ζουρούδη και όλα τα τουριστικά….σαχλαμάρα.

  3. Υπάρχει ένα θέμα με το πιστοποιητικό γιατί στην ουσία δεν θα μπορεί να κλείσει το ταξίδι του χωρίς να είναι σίγουρος για το πιστοποιητικό. Άρα πάει κάνει το τεστ, περιμένει τα αποτελέσματα και μόλις τα λάβει πρέπει να ταξιδέψει σε 3 μέρες το πολύ.

  4. Καλα οι Συριζαιοι αν είναι αυστηρα θα πουν γιατι ετσι δεν θα εχουμε κοσμο και αν είναι χαλαρα θα πουν δεν υπολογιζουν τον κοσμο.

  5. Εχουμε μια κυβερνηση που ακουει σκευτεται και πρατει.Δεν θα μπορουσε να είναι καλυτερα τα μετρα σε αυτές τις συνθήκες.

  6. ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ…;;;;; ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ….!

  7. Αν περιμένετε να έρθει κανένας με το να σου ζητάνε πιστοποιητικά υγείας δεν θα έρθουν όχι μόνο τουρίστες αλλά και εμείς που είμαστε μετανάστες
    Και αν εδώ Αγγλία αποφασίσουν αύριο ότι πρέπει να μπούμε καραντίνα για δυο εβδομάδες όταν γυρνάμε από ταξίδια από το εξωτερικό , για ποιό τουρισμό μιλάμε για φέτος ;;;

  8. Το πιστοποιητικό ήδη επέφερε ακυρώσεις πλάνων για διακοπές.

    Να δημοσιεύσει ο Γιάννης σχόλια από έδρες Ταξιδιωτικών στις χώρες τους..εδώ υποτίθεται έρχονται για να ξεσκάσουν..άκυρο αυτό με το Συριζα…ολόρθιοι κοιμάστε…κάνετε και τους σχετικούς..κάποιοι ξένοι απ αυτούς που έχω επαφή ,μιλάνε για έμμεση παρεμπόδιση ….ο άλλος χωρίς να ξέρει τι γίνεται στις χώρες αυτές,μιλάει σαν ηλίθιος κομματικά,για ένα θέμα που δεν έχει χρώμα,δεν έχει ιδεολογία,αφορά όλους μας και πρωτίστως το Νησί..και να ζητήσεις να σου κάνουν τεστ Σουηδία,Δανία,Νορβηγία,δεν σου κάνουν….μόνο τα ύποπτα και πάλι αφού περιμένεις..άντε βλάκα ξερόλα,ξεστραβώσου,κάντο μετάφραση,όρνιο

    https://www.expressen.se/kvallsposten/bilderna-inifran-har-vardas-de-svarast-sjuka-i-corona/σημερινή έκδοση

  9. Δύσκολα τα πράγματα για Σκανδιναβούς και Βόρειους...οι ταξιδιωτικές οδηγίες είναι ηχηρές.

    ..συγκεκριμένα αυτό με το πιστοποιητικό είναι βλακεία,όπως και κάποια μέτρα…ας πει η Κυβέρνηση πως θέλει να καλεί επιλεκτικά Τουρίστες,όταν στο σύνολο τα Νησιά δεν έχουν εντατικές..,ούτε καν Νοσοκομεία ..συγκεκριμένα σήμερα έλεγαν Σουηδική τηλεόραση στον κόσμο τους να μην κλείσει διακοπές ούτε μετά τις 15/6 και να σκεφθούν το ενδεχόμενο να έρθουν και να χρειαστούν αναπνευστήρα,πως θα μπορέσουν να επιστρέψουν και πως θα επιβιώσουν αν τυχόν κολλήσουν…τα μικρά Νησιά πληρώνουν το τίμημα της εγκατάλειψης..έμμεσα η Ρόδος και η Κρήτη θα κερδίσουν μερίδιο απ την πίτα..όσοι σαχλαμάρες παραπλανούν τον κοσμάκη,θα πρέπει να απομονωθούν …

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ