Πτήσεις από 18 πόλεις της Ρωσίας προς Κω, Ρόδο φέτος! (3 εκ. Ρώσοι το 2019)

0
3217

Από 18 πόλεις της Ρωσίας θα υπάρχουν αυτό το καλοκαίρι πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη 15 Μαρτίου σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει της έκθεσης ΜΙΤΤ, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΟΤ στη Μόσχα κ.Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Απευθείας πτήσεις θα υπάρχουν προς Αθήνα, Κρήτη, Κω, Ρόδο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και σύντομα θα ξεκινήσουν πτήσεις από την Αγία Πετρούπολη προς το αεροδρόμιο της Καβάλας, που θα εξυπητούν και τις περιοχές από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Χαλκιδική, όπως είπε.

Ο κ.Ευσταθίου είπε ότι το περασμένο έτος ήταν θετικό για την Ελλάδα στη ρωσική αγορά, καθώς η χώρα μας υποδέχθηκε περισσότερους από 850.000 Ρώσους, έναντι 550.000 το 2015, με ιδιαίτερα σημαντικό στοιχίο ότι ήραθν Ρώσοι τουρίστες και κατά την εκτός αιχμής σεζόν- ακόμα και το Νοέμβριο.

Ο διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας εξέφρασε την άποψη ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα δεν σχετίζεται με το κλείσιμο της Τουρκίας, αναφέροντας ότι το 2013-14 που η Τουρκία δέχθηκε περίπου 4 εκατ. Ρώσους, και η Ελλάδα είχε επίσης πολύ καλή θέση στις αφίξεις Ρώσων, «Είναι λάθος», είπε ο κ.Ευσταθίου, «να συγκρίνεται το ελληνικό τουριστικό προϊόν με αυτό της Τουρκίας.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα παρέχουν διακοπές στη θάλασσα, αλλά η Ελλάδα προσφέρει πολλές άλλες δυνατότητες – αυτές είναι η ιστορία, οι παραδόσεις, η γαστρονομία, οι θρησκευτικές περιηγήσεις, τα 2.000 νησιά… Είναι επίσης σημαντικό το ζήτημα της ασφάλειας», τόνισε ο κ.Ευσταθίου.

tornosnews.gr

3 εκ. Ρώσοι το 2019 στην Ελλάδα λέει ο Μανώλης Τσακαλάκης

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων του νομού Ρεθύμνης, Μανώλης Τσακαλάκης μιλάει στο money-tourism.gr για την φετινή χρονιά και την ελληνική παρουσία στην Ρωσία και όχι μόνο.

« Μετά το 2013 όπου και ακολούθησε πτωτική πορεία, ερχόμαστε να ισοφαρίσουμε τα νούμερα το 2017 και αν είναι δυνατόν να τα ξεπεράσουμε! όπως είναι γνωστό, το 2013 , είχαμε περίπου 1,5 εκατομμύρια Ρώσους επισκέπτες στην Ελλάδα, Έπειτα, η κίνηση από Ρωσία σημείωσε πτώση αγγίζοντας μέχρι και τις 600.000 επισκέπτες. Αυτή τη στιγμή πιθανολογούμε πως θα ξεπεράσουμε το 1 εκατομμύριο επισκέπτες για το 2017 και τα επόμενα χρόνια αν συνεχιστή απρόσκοπτη η κίνηση χωρίς παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά, θα ξεπεράσουμε το 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες. Η προοπτική και ο στόχος μας είναι τα 3 εκατομμύρια επισκέπτες και υπολογίζουμε πως μέχρι το 2019 θα έχει ξεπεραστεί. Το 2018 θα πιάσουμε τα 2 εκατομμύρια σύμφωνα με τους υπολογισμούς των tour operators και ειδικά τον ελληνικής καταγωγής tour operator Mouzenidis Travel ο οποίος έχει θέσει υψηλότατους στόχους.

Το μεγάλο άνοιγμα το πραγματοποιεί το 2017 και 2018 στην Κρήτη. Όπως είναι γνωστό έχει κάνει Elinair Hub το αεροδρόμιο Ηρακλείου, φέτος θα μένουν μόνιμα τρία αεροπλάνα στο Ηράκλειο καθώς έχει προγραμματιστεί κι ένα 777 της VIM, τέσσερις φορές την εβδομάδα, το οποίο αντιλαμβάνεστε ότι θα αυξήσει πάρα πολύ τον κόσμο για την Κρήτη. »

Σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει κάτι που θεωρεί ανησυχητικό για την φετινή πορεία του τουρισμού ο κ. Τσακαλάκης απάντησε:

« Αυτή τη στιγμή δεν διαφαίνεται κάτι ανησυχητικό. Πέρυσι, στην αρχή της σεζόν, αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα της βίζας το οποίο και λύθηκε τελικά τον Ιούνιο. Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του συμπατριώτης μας κ. Πεδιώτη, ο οποίος «πήρε πάνω του» το θέμα αυτό και το ξεκαθάρισε.

Φέτος, με το ξεκίνημα της χρονιάς, παρολίγον να παρουσιαστεί ξανά θέμα με την βίζα. Παρ όλα αυτά, έχει αμβλυνθεί το πρόβλημα, δεν υπάρχει ουσιαστικό ζήτημα και ελπίζουμε πως όλα θα κυλήσουν ομαλά.»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Τριψήφια (!!!) αύξηση στις θεωρήσεις visa στη Ρωσία…

… στο πρώτο δίμηνο του 2017 !!!

ksd copyright
ksd photo

Μεγάλη αύξηση στο πρώτο δίμηνο του 2017 σημείωσαν οι θεωρήσεις visa που εξέδωσαν οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στη Ρωσία.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, τον Ιανουάριο η αύξηση ξεπέρασε το 200% και τον Φεβρουάριο το 100% (!!!).

Βέβαια, τα απόλυτα μεγέθη είναι μικρά πλην όμως, δίνουν την θετική τάση, αλλά και την ετοιμότητα του γενικού προξενείου της Μόσχας, καθώς ακόμη δεν έχει ενισχυθεί με έκτακτο προσωπικό, ενόψη της εφετινής τουριστικής περιόδου.

Το πλέον σημαντικό είναι ότι τον Ιανουάριο του 2016 είχε σημειωθεί μείωση 8% στις θεωρήσεις σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015, ενώ και τον Φεβρουάριο του 2016, υπήρχε αύξηση 48%.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ