Ryanair: Κίνδυνος να κοπούν οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Αγγλίας – Ευρώπης μετά το Brexit!

3
1098

To Hν. Βασίλειο μπορεί να απομονωθεί από πτήσεις από και προς την Ευρώπη από το Μάρτιο του 2019 που θα έχει ολοκληρωθεί το Brexit, προειδοποιεί η Ryanair, καλώντας τη βρετανική κυβέρνηση να θέσει τις αερομεταφορές στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεών της με την ΕΕ και να προτείνει ένα συνεπές πλάνο μετά την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Καλεί δε τη βρετανική κυβέρνηση να καταρτίσει άμεσα μια στρατηγική προκειμένου να διατηρήσει τις αερομεταφορές χαμηλού κόστους μεταξύ Ην. Βασιλείου και ΕΕ και μετά το Brexit. Μόλις 12 μήνες απέμειναν μέχρι την πιθανότητα να περικοπούν οι προγραμματισμένες αερομεταφορές, καθώς το πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2019 πρέπει να ανακοινωθεί το Μάρτιο του 2018.

Όπως επισημαίνει ο low cost αερομεταφορέας, μετά την αποχώρηση του Ην. Βασιλείου από το σύστημα Ανοικτών Ουρανών της Ευρώπης, η κυβέρνηση της Βρετανίας θα πρέπει είτε να διαπραγματευθεί μια διμερή συμφωνία με την ΕΕ προκειμένου να συνεχισθούν οι πτήσεις από και προς την Ευρώπη, είτε να επιστρέψει στους ιστορικούς κανονισμούς του Παγκόσμιου Εμπορίου, οι οποίοι δεν καλύπτουν τις αερομεταφορές, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα να μη διεξάγονται πτήσεις με την Ευρώπη από το Μάρτιο του 2019 κι έπειτα, ελλείψει διμερούς συμφωνίας.

Η Ryanair, η οποία απασχολεί 3.000 άτομα στο Ην. Βασίλειο και θα μεταφέρει 44 εκατ. πελάτες από και προς τα βρετανικά αεροδρόμια φέτος, έχει ήδη ανακατευθύνει σε άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια την προσδοκώμενη ανάπτυξη της χρονιάς, αποφεύγοντας την τοποθέτηση νέων αεροσκαφών στα 19 αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου στα οποία δραστηριοποιείται και περιορίζοντας το ρυθμό ανάπτυξης για το 2017 από το 15% σε μόλις 6%.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Ryanair κοιτάει την πάρτη της. Αν χάνει δεν πρόκειται να εκτελεί πτήσεις για χάρη των Εγγλέζων ή των Ευρωπαίων και τώρα εκβιάζει για να πετύχει το σκοπό της. Ότι δηλαδή έκανε και στην Κω. Από τους άλλους προορισμούς (Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα, Αθήνα) ήταν αυτός από τον οποίον κέρδιζε τα λιγότερα και τον έκοψε για να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση.

  2. ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ RYANAIR ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ BREXIT… ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ… ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ… ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ Ο ΚΥΡΠΟΠΟΤΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ