Αρχική Ειδήσεις Τεχνολογία Καταλονία: Διατάζουν την Google να μπλοκάρει email που ψηφίζουν για ανεξαρτησία

Καταλονία: Διατάζουν την Google να μπλοκάρει email που ψηφίζουν για ανεξαρτησία

0
421

 

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας δίνει εντολή στην Google να μπλοκάρει τα emails που χρησιμοποιούνται για να ψηφίσουν για ανεξαρτησία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Καταλονία διέταξε την Google να καταργήσει όλες τις εφαρμογές και να μπλοκάρει όλα τα email που επιτρέπουν συμμετοχή στο δημοψήφισμα της Κυριακής για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο, πρέπει να διαγραφούν πάνω από 140 ιστότοποι που σχετίζονται με το δημοψήφισμα και έχουν χαρακτηριστεί από τις ισπανικές αρχές «αντισυνταγματικοί».

Πηγή: RT

Καταλονοί καταλαμβάνουν εκλογικά τμήματα για να σώσουν το δημοψήφισμα


Το δημοψήφισμα έχει κηρυχθεί παράνομο από το συνταγματικό δικαστήριο της Ισπανίας και η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι θέλει να το αποτρέψει

Καταλανοί φέρονται να καταλαμβάνουν εκλογικά τμήματα ανά την αυτόνομη επαρχία της Ισπανίας, Καταλονία, προκειμένου να προστατεύσουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το δημοψήφισμα έχει κηρυχθεί παράνομο από το συνταγματικό δικαστήριο της Ισπανίας και η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι έχει στείλει αστυνομία και πολιτοφυλακή στην Καταλονία για να αποτρέψει την διεξαγωγή του.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας, υπό τον τοπικό πρωθυπουργό Κάρλες Πουτζδεμόν, καθώς και το καταλανικό περιφερειακό κοινοβούλιο, στηρίζουν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ωστόσο κάνουν έκκληση για ειρηνική στάση στους οπαδούς της απόσχισης.
naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ