Θύμα κυβερνοεπίθεσης και ο server της AegeaNews.gr

3
2572

Υπό καθεστώς κυβερνοεπίθεσης βρίσκεται από χτες το βράδυ και ο server που φιλοξενεί την aegeanews.

Το τελευταίο διάστημα, μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις παρατηρούνται σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο τα ηλεκτρονικά συστήματα νοσοκομείων, σιδηροδρομικών σταθμών, κυβερνητικών ιστοτόπων αλλά και ειδησεογραφικών πρακτορείων, με πιο πρόσφατη την οργανωμένη κυβερνοεπίθεση εναντίον του Al Jazeera.

Τόσο στην Ελλάδα όσο κυρίως στο εξωτερικό, εκτεταμένες είναι οι προσπάθειες κακόβουλων χάκερ να αποκτήσουν τον έλεγχο ή να «ρίξουν» ολόκληρα δίκτυα υπολογιστών με σκοπό είτε το οικονομικό όφελος είτε ακόμη και να προξενήσουν το χάος.

Δύο τύποι κυβερνοεπιθέσεων είναι οι πιο δημοφιλείς:
• η επίθεση τύπου DDoS (Distributed Denial of Service), κατά την οποία ένα μεγάλο σύνολο μολυσμένων συσκευών πραγματοποιεί πολλαπλές ταυτόχρονες επισκέψεις («χτυπήματα») στον σερβερ-στόχο. Μεταξύ των εν λόγω μολυσμένων συσκευών περιλαμβάνονται όχι μόνο υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, αλλά και κάμερες, dvd players, τηλεοράσεις, και λοιπές έξυπνες συσκευές που έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

• ο ιός τύπου ransomware, ο οποίος προσβάλλει ένα δίκτυο υπολογιστών κλειδώνοντας τα αρχεία τους ενώ ζητά λύτρα για να επιτρέψει ξανά την πρόσβαση σε αυτά.

Συνεχής είναι η προσπάθεια της ομάδας υποστήριξης του σέρβερ να περιορίσει τη ζημιά. Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τις εξελίξεις. Ζητούμε την κατανόησή σας για ενδεχόμενες καθυστερήσεις στο προσεχές διάστημα.


Εύα Κυριαζή
Admin AegeaNews.gr

Διαβάστε περισσότερα:

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/pagkosmia-kyvernoepithesh-75-000-taytoxrona-xtyphmata-se-90-xwres.4670141.html

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ