Λιμεναρχείο Κω: Εν όψει της αναμενόμενης σημαντικά αυξημένης κίνησης επιβατών και οχημάτων στο λιμένα Κω

4
1991

ΘΕΜΑ: Επιβατικός λιμένας Κω

Εν όψει της αναμενόμενης σημαντικά αυξημένης κίνησης επιβατών και οχημάτων στο λιμένα Κω, τόσο σήμερα, Παρασκευή 18/08/2017, όσο και το Σαββατοκύριακο 19-20/08-2017, παρακαλούμε όπως συγκρατηθούν τα ακόλουθα:

α) Στη χερσαία ζώνη του λιμανιού εξακολουθούν να εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό της 21ης Ιουλίου και ως εκ τούτου απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όσους κινούνται στους συγκεκριμένους χώρους.

β) Οι προς επιβίβαση επιβάτες και τα προς φόρτωση οχήματα δέον προσέρχονται στο λιμάνι τουλάχιστον δύο (02) ώρες πριν τον κατάπλου του πλοίου με τον οποίο θα ταξιδέψουν.

γ) Στο ύψος του χώρου στάθμευσης ¨Ιταλικού Μώλου¨ (¨Πολεμική Προβλήτα¨) και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, θα υφίστανται σημεία ελέγχου, ενημερώνοντας διερχόμενα άτομα, με οχήματα που δεν ταξιδεύουν, για την απαγόρευση εισόδου τους στο λιμάνι, ώστε να αποφεύγεται συμφόρηση στον παραλιακό δρόμο του Κάστρου. Οι προς επιβίβαση επιβάτες θα πρέπει να εξέρχονται των οχημάτων και να κατευθύνονται προς το λιμάνι πεζή (εξαιρούνται, βεβαίως, ειδικές περιπτώσεις, όπως ΑΜΕΑ).

δ) Θεωρούμε ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, κατά τους καταπόπλους των πλοίων, να επιχειρούν να εισέλθουν στον παραλιακό δρόμο και στο λιμάνι, άτομα και οχήματα που δεν πρόκειται να ταξιδέψουν.

Προσβλέποντας στην κατανόηση, συνεργασία, ανοχή, ψυχραιμία και πολύτιμη συμβολή όλων, παραμένουμε στη διάθεση των συμπολιτών μας και του επιβατικού κοινού εν γένει, για τυχόν διευκρινίσεις (τηλ.2242026594).

Εκ της Λιμενικής Αρχής

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν πάμε πάλι στην Κέφαλο; Αν είναι να πάω 2 ώρες πριν στο λιμάνι και να περπατάω από τη σκάλα του Πολεμικού στο καράβι προτιμώ να οδηγήσω μέχρι την Κέφαλο.

  2. Η πολιτισμός είναι άγνωστη λέξη στο νησί.
    Ταξιδεύω Παρασκευή 4 Αυγούστου και για να αποφύγει η κυρά μου την ταλαιπωρία, πήρα το λεωφορείο για Κέφαλο, 4,80 το εισιτήριο.
    Αριστερά στον μώλο, εμπρός στα ψαράδικα, διπλές σειρές αυτοκινήτων, χώρια τα φορτηγά δεξιά. Όταν άρχισε η επιβίβαση των ΙΧ, έγινε ο χαμός. Αυτοί που ταξίδευαν έτρεχαν να βρουν τους κάφρους που δεν ταξίδευαν, αλλά είχαν μπλοκάρει τα δικά τους ΙΧ. Το ίδιο και οι Λιμενικοί.
    Δεν πειράζει λίγο νωρίτερα στο λιμάνι, δεν θα καεί η σούπα μάγκες……………..

  3. κ. Λιμενάρχα
    Ενημερωθείτε σωστά και χρησιμοποιήστε σωστάτους όρους της Κω.
    Πρόκειται για τη «Σκάλα του Πολεμικού» και ΟΧΙ την «πολεμική σκάλα»
    Είναι η σκάλα που άραζε καθημερινά το πολεμικό πλοίο στην Κω και ΟΧΙ κάποια «σκάλα του πολέμου».
    Για μας που μεγαλώσαμε στην Κω είναι οδυνηρό να ακούμε παραφρασμένα τα τοπωνύμια της πόλης και του νησιού. Ας είναι πιο προσεκτικοί όσοι θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν.
    Είναι ασέβεια προς την ιστορία και τη γλώσσα μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ