Πόρτο Χέλι: Γνωστός Γάλλος κτηματομεσίτης ο χειριστής του ταχύπλοου που θέρισε το αλιευτικό |Σύγκρουση σκαφών με δύο νεκρούς έξω από το Πόρτο Χέλι

0
1061

Μια γυναίκα διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση – Μεγάλο φουσκωτό εμβόλισε και βύθισε μικρή βάρκα – Κάτοικοι Κρανιδίου τα θύματα – Γάλλοι τουρίστες οι επιβάτες του φουσκωτού – Στο σημείο κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, τέσσερα πλωτά του Λιμενικού και δύο θαλάσσια ταξί –

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Λιμενικό καθως στο Θύνι Αργολίδας (και συγκεκριμένα στην περιοχή Δουρούφι), κοντά στο Πόρτο Χέλι συγκρούστηκαν δύο σκάφη, με αποτέλεσμα  δύο νεκρούς άνδρες και μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη.

Η σύγκρουση έγινε όταν μεγάλο φουσκωτό σκάφος με δύο πολύ ισχυρές μηχανές – στο οποίο όπως αναφέρθηκε από το Λιμενικό Σώμα επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες (πέντε ενήλικοι και πέντε παιδιά)- κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες συγκρούστηκε με μικρό πλαστικό σκάφος.

Το φουσκωτό (φέρει Βρετανική σημαία) στο οποίο επέβαιναν οι Γάλλοι έχει μήκος 12 μέτρα και φέρει δύο μηχανές 350 ίππων η κάθε μια.

Το φουσκωτό όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν δύο νεκροί άνδρες και μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη που επέβαιναν σε αυτό.  Η γυναίκα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί σε νοσοκομείο. Οι δύο νεκροί και η τραυματίας είναι Ελληνες κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου.

Δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός για τους επιβάτες του φουσκωτού

Στην περιοχή σπεύδει κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, δύο θαλάσσια ταξί ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί και οι τοπικές αρχές.

Καταγραφη9_8

ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ
Πόρτο Χέλι: Γνωστός Γάλλος κτηματομεσίτης ο χειριστής του ταχύπλοου που θέρισε το αλιευτικό

Γνωστός Γάλλος κτηματομεσίτης της περιοχής με μεγάλη δραστηριότητα είναι- σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr- ο χειριστής του ταχύπλοου που έπεσε πάνω στο αλιευτικό, στην τραγωδία με τους δύο νεκρούς στο Πόρτο Χέλι.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυτοκίνητο του Λιμενικού
Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Το φουσκωτό έκοψε στη μέση το αλιευτικό -Παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο ο χειριστής του ταχύπλοου
ΕΛΛΑΔΑ
10|08|2019 | 09:34
Λιμενικό
Πόρτο Χέλι: Πώς έγινε η φονική σύγκρουση σκαφών -Δύο νεκροί, μία σοβαρά τραυματίας
ΕΛΛΑΔΑ
10|08|2019 | 07:33
Το σήμα του λιμενικού
Πόρτο Χέλι: Στο λιμεναρχείο με τον δικηγόρο του ο χειριστής του φουσκωτού
ΕΛΛΑΔΑ
10|08|2019 | 11:28

Ο χειριστής του σκάφους εξαφανίστηκε, μετά την αποβίβαση στην ακτή και τον αναζητούσε από το βράδυ της Παρασκευής η λιμενική αρχή στο Πόρτο Χέλι, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Στη συνέχεια όμως το πρωί του Σαββάτου παρουσιάστηκε στο Λιμεναρχείο. Ο Γάλλος κτηματομεσίτης έχει άδεια πλοήγησης, που εκδόθηκε από την αρμόδια αρχή στη Βουλιαγμένη και του ανήκε το φουσκωτό ταχύπλοο μήκους περίπου 10 μέτρων, το οποίο έκοψε στα δύο το αλιευτικό, το βράδυ της Παρασκευής, με συνέπεια να σκοτωθούν δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα. Ολοι τους επέβαιναν στο μήκους 4,5 μέτρων αλιευτικό. Από το λιμενικό εκτιμούν ότι ο χειριστής του ταχύπλοου πανικοβλήθηκε και για αυτό εξαφανίστηκε.
Στις Σπέτσες οι Γάλλοι πριν από την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι

Η παρέα των 10 Γάλλων, που επέβαιναν στο θηριώδες φουσκωτό σκάφος του κτηματομεσίτη την ώρα της τραγωδίας, ήταν νωρίτερα σε εστιατόριο στις Σπέτσες, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr. Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το μαγαζί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Πάντως, οι υπόλοιποι ενήλικες που επέβαιναν στο φουσκωτό ταχύπλοο υποβλήθηκαν σε πρώτη αλκομέτρηση, μετά τη σύγκρουση των σκαφών, και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Οι Γάλλοι που επέβαιναν στο σκάφος κρατούνται στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, στο πλαίσιο της προανάκρισης.

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ Η ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ
Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Το φουσκωτό είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα -Τι είπε ο χειριστής

Στις αρχές έχει παραδοθεί ο Γάλλος χειριστής του φουσκωτού ταχύπλοου που έκοψε στα δύο το αλιευτικό, στο δυστύχημα κοντά στο Πόρτο Χέλι με τους δύο νεκρούς. Την ίδια ώρα, η γυναίκα που επέβαινε στο αλιευτικό δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο χειριστής του φουσκωτού ταχύπλοου είχε εξαφανιστεί από το βράδυ της Παρασκευής, μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο σκαφών. Τελικά, παρουσιάστηκε με τον δικηγόρο του στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, το πρωί του Σαββάτου. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Κρανιδίου, προκειμένου να υποβληθεί σε εξέταση αίματος- για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ- ενώ επέστρεψε στο λιμεναρχείο προκειμένου να δώσει κατάθεση. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα.
Τι είπε ο χειριστής για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι

Ο 44χρονος Γάλλος παραδέχθηκε ότι είναι ο ιδιοκτήτης του θηριώδους φουσκωτού και πως εκείνος ήταν ο χειριστής την ώρα της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, πρόκειται για γνωστό κτηματομεσίτη, με μεγάλη δραστηριότητα στην περιοχή. Οι 10 Γάλλοι που επέβαιναν στο σκάφος του είπαν στις αρχές ότι διέφυγε μετά την αποβίβαση στη στεριά, πιθανώς εξαιτίας του πανικού του.

Ο ίδιος ο χειριστής του φουσκωτού σκάφους ανέφερε, μέσω του δικηγόρου του, ότι τραυματίστηκε στην προσπάθεια να βοηθήσει σε απεγκλωβισμό μετά τη σφοδρή σύγκρουση και για αυτό δεν εμφανίστηκε. Ακόμη, υποστήριξε ότι το αλιευτικό που εμβόλισε δεν είχε φώτα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Επίσης, ο 44χρονος, μέσω του δικηγόρου του, επέμεινε ότι βοήθησε να εντοπιστεί η μία σορός και πως έπεσε πολλές φορές στη θάλασσα για να βοηθήσει.
Το μαύρο φουσκωτό που εμβόλισε το αλιευτικό στο Πόρτο Χέλι
Αυτό είναι το μαύρο φουσκωτό που εμβόλισε το αλιευτικό στο Πόρτο Χέλι/ Φωτογραφία:


Πλακιωτάκης: Το φουσκωτό είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάτης ανέφερε ότι σύμφωνα με μαρτυρίες και πληροφορίες, ο χειριστής του φουσκωτού σκάφους είχε αναπτύξει αυξημένη ταχύτητα. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του 44χρονου Γάλλου ότι το αλιευτικό δεν είχε φώτα, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι υπήρχε έστω και ελάχιστο φως. «Ολα αυτά θα εξακριβωθούν με την ολοκλήρωση της προανάκρισης», συμπλήρωσε ο αρμόδιος υπουργός.
Τα θύματα της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι

Οι δύο νεκροί από τη σύγκρουση των σκαφών στο Πόρτο Χέλι ήταν αδέλφια. Οι δύο άνδρες ήταν 60 και 70 ετών, ενώ η αδελφή τους- η δίδυμη αδελφή του 60χρονου- δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Και οι τρεις τους επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος, το οποίο εμβόλισε το θηριώδες φουσκωτό και βυθίστηκε. Το κέντρο επιχειρήσεων ενημερώθηκε για το τραγικό δυστύχημα από παραπλέον σκάφος, το οποίο ανέσυρε τη μία σορό. Ο δεύτερος νεκρός ανασύρθηκε από το φουσκωτό, όπως και η σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα.
Διασωληνωμένη στην εντατική η τραυματίας

Η γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο σκαφών νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».

Η γυναίκα έχει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τον θώρακα από τη σφοδρή σύγκρουση, ενώ χάρη στην άμεση κινητοποίηση του λιμενικού και σκαφών που έπλεαν στην περιοχή ανασύρθηκε ζωντανή, καθώς εξαιτίας των τραυμάτων της δεν μπορούσε να κολυμπήσει. Αρχικά, η γυναίκα μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο του Αργους, προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι ζωτικές λειτουργίες της. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για τη χειρουργική αντιμετώπιση των τραυμάτων της και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», όπου νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας.
Πηγή: iefimerida.gr –

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ