Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του ΛΣ & της ΕΟΔ για το αίσιο τέλος ανεύρεσης του 33χρονου αγνοουμένου συμπολίτη μας (φωτό-βίντεο ) ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

0
4134

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για το αίσιο τέλος ανεύρεσης του αγνοουμένου συμπολίτη μας Α.Ρ.

Φωτογραφία του χρήστη Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω - Hellenic Rescue Team branch of Kos.
Φωτογραφία του χρήστη Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω - Hellenic Rescue Team branch of Kos.
ΒΙΝΤΕΟ:
ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

Την Παρασκευή και ώρα περίπου 15:30 η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης της Κω ενημερώθηκε από το Λιμεναρχείο Κω για ακυβέρνητη πνευστή λέμβο με ένα επιβαίνοντα η οποία παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους (6-7 μποφόρ) και ρεύματα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν 4 μέλη από ξηράς με ένα όχημα και 4 μέλη του Υγρού Στοιχείου της ΕΟΔ ΒΣΔ με το διασωστικό σκάφος CHIARA όπου και έσπευσαν στην περιοχή έρευνας.
Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης ένα ελικόπτερο Super Puma και 4 πλωτά του Λιμενικού Σώματος.
Σώος και εντός της λέμβου του βρέθηκε από το νεοαποκτηθέν σκάφος του Λ.Σ ΓΑΥΔΟΣ ο αγνοούμενος και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο της Κω για εξετάσεις.

Η Ανακοίνωση Λιμενικού Σώματος
Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό αγνοούμενου 33χρονου μοναδικού επιβαίνοντα στη πνευστή λέμβο »ΓΟΥΙΝΤ ΖΟΝ» Τ. Κω 317, στη θαλάσσια περιοχή “ΨΑΛΙΔΙ” ν. Κω.
Άμεσα υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό των ανωτέρω, με συμμετοχή πλοίου ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ελικοπτέρου SUPER PUMA της Π.Α.
Ανωτέρω 33χρονος εντοπίστηκε και περισυνελέγη σώος από το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ αφού μετεπιβιβάστηκε στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Κω και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, από όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ