Σε παραγωγή μπαίνει το μπλουζάκι … κλιματιστικό!

0
121

Το στόχο crowdfunding κατάφερε να πετύχει το σύστημα προσωπικού κλιματισμού που παρουσίασε η εταιρεία Sony Reon Pocket.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι το εν λόγω gadget θα καταφέρει να μπει σε παραγωγή, μέσω της χρηματοδότησης που προκύπτει από την πλατφόρμα FirstFlight, η οποία θυμίζει την πλατφόρμα του Kickstarter για καινοτόμα προϊόντα που δεν θα είχαν τρόπο να ξεκινήσουν την παραγωγή τους υπό άλλες συνθήκες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το κοινό έδειξε πως ενδιαφέρεται για την ευρεία διάθεση ενός συστήματος που θα μπορεί να προσφέρει δροσιά ατομικά, μέσα από την προσαρμογή του στην μπλούζα.

Η διαδικασία χρηματοδότησης ξεκίνησε από τις 22 Ιουλίου και κατάφερε μέχρι πριν λίγες ημέρες να αγγίξει το στόχο των 610.000 δολαρίων, με 4.200 χρήστες της υπηρεσίας να δείχνουν ενδιαφέρον για το προϊόν αυτό, παρόλο που βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική μορφή. Το Reon Pocket είναι ένα καινοτόμο προϊόν το οποίο μπορεί να το χειρίζεται κανείς απευθείας από το smartphone του και επιτρέπει τόσο την ψύξη, όσο και τη θέρμανση. Φυσικά, υπάρχει ανά πάσα στιγμή η δυνατότητα της παύσης της λειτουργίας του, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Η ειδική μονάδα μπορεί να προσαρμοστεί στην πλάτη ενός T-Shirt, που φορά κανείς κάτω από το πουκάμισο ή τα ρούχα, προκειμένου να κρατά σταθερά ευχάριστη τη θερμοκρασία του σώματος.

Σύμφωνα με τη Sony, το σύστημα αυτό μπορεί να μειώνει τη θερμοκρασία του σώματος έως και κατά 13 βαθμούς Κελσίου ή να την αυξάνει έως και κατά 8 βαθμούς Κελσίου. Το σώμα προσαρμόζει ανάλογα τη θερμοκρασία του και έτσι προσφέρεται ένα αίσθημα δροσιάς ή ζέστης συνολικά, ανάλογα με τις ανάγκες.

Η μπαταρία της συσκευής είναι ικανή να προσφέρει αυτονομία έως και 24 ωρών, ενώ η Sony ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιεί κανείς για περισσότερο από 15 λεπτά τη φορά. Το φορητό αυτό μίνι κλιματιστικό θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2020, ενώ η αρχική τιμή πώλησης του μέσω της πλατφόρμας crowdfunding είναι τα 130 δολάρια στις ΗΠΑ.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.