Η άποψη του καρδιολόγου Μιχάλη Κουτούζη για την κρισιμότητα της κατάστασης

16
3745

Ζητήσαμε την άποψη του συμπατριώτη μας γιατρού καρδιολόγου Μιχάλη Κουτούζη για την κρισιμότητα της κατάστασης με τον κορωνοϊό και λάβαμε την εξής αποστομωτική απάντηση:

«Το μεγαλύτερο ποσοστό της χώρας μας δεν έχει συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Το προσεχές διάστημα θα είναι το πιο κρίσιμο διάστημα που βίωσε ποτέ η χώρα μας σε θέματα υγείας. Ο κίνδυνος της μαζικής εξάπλωσης του ιού είναι προ των πυλών και εμείς δείχνουμε να μην το καταλαβαίνουμε! Η εικόνα των μαζικών παρουσιών σε μαγαζιά, σπίτια, καφετέριες κλπ μπορεί να χαρακτηριστεί από επικίνδυνη, το λιγότερο, έως απερίσκεπτη και έμμεσα «δολοφονική» καθώς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι γινόμαστε εν δυνάμει φορείς και «μεταδότες» ενός ιού που μπορεί να είναι θανατηφόρος για πολλούς, ιδιαίτερα για συμπολίτες μας ευαίσθητων κατηγοριών! Για να το πούμε απλά : Η μαμά σας, ο μπαμπάς σας, η γιαγιά και ο παππούς σας κινδυνεύουν άμεσα …. Ένας συγγενής σας που έχει διαβητη ή καρδιοπάθεια ή χρόνια αναπνευστικά νοσήματα ή υπέρταση ή είναι καρκινοπαθής αξίζει να καταλήξει, επειδή εμείς δεν τηρήσαμε κάποιους στοιχειώδεις κανόνες ή το ακόμα πιο τραγικό, επειδή δεν θέλαμε να χάσουμε έναν καφέ ή ένα ποτό για 1 μήνα από την ζωή μας; Από τους παππούδες μας ζητήθηκε να πάνε στον πόλεμο, εμάς μας ζήτησαν να καθήσουμε στον καναπέ… Ας είμαστε λογικοί, χρειάζεται να μείνουμε σπίτι μας, με τους δικούς μας ανθρώπους, να τηρούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής και να έχουμε λογική και σύνεση για το διάστημα που διανύουμε και για όσο χρειαστεί. Όσο πιο πολύ πειθαρχήσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα ξεπεράσουμε τον κίνδυνο. Από εμάς εξαρτάται. Λογική, υπομονή και σε λίγο καιρό πάλι θα είμαστε όπως πρώτα με τους δικούς μας ανθρώπους ΟΛΟΥΣ παρόντες.»

O ιατρός Μιχάλης Κουτούζης είναι επεμβατικός καρδιολόγος με μεγάλη εμπειρία στην Ελλάδα και τη Σουηδία. Ταυτόχρονα, είναι εκπαιδευτής στην τεχνική της περιστροφικής αθηρεκτομής, σε πολλά νοσοκομεία της Ελλάδας.

Πηγή: kalymnosnow.gr

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σήμερα το πρωί κατέβηκα στο κέντρο τής πόλης Και κυκλοφορούσαν αφρικανοί και διάφοροι άλλοι λεγόμενοι επενδυτές τι γίνεται με αυτούς ο ντόπιος πληθυσμός μέσα στα σπίτια .Εχουν παρθεί μέτρα για τούς λαθρομετανάστες να μένουν στα hotspot. αν Ναι τι μέτρα.

  2. Η μεγαλη υγειονομικη βομβα θα ερθει απο την Τουρκια….
    Βοηθεια μας….
    Αφηστε τους ανθρωπους να λιαζονται….

  3. Χαίρετε και να είστε καλά.
    Μια ερώτηση αν επιτρέπετε.
    Εχουμε ενδείξεις σοβαρές, οτι ο ιός είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας στο εργαστήριο
    και στη συνέχεια σύνθεσης και στοχευμένης εξάπλωσης στην πολυπληθέστερη πόλη και χώρα;
    Και αν ναι, γιατί η σχετική παγκόσμια κοινότητα σιωπά παραδειγματικ’α και προχωρά με βήματα
    που καλύπτουν την απαίτηση του κόσμου για όσα έρχονται στο προσκήνιο;
    Και νάτανε η πρώτη φορά… Πονηρεύεται ο κόσμος μ αυτά αγαπητέ γιατρέ.

  4. Ε κύριε Ψιτ, δεν είναι θέμα επερχειου ούτε στο ένα μέτωπο ούτε το άλλο, και το πρόβλημα της εισβολής αγνώστων στη χώρα μας που πολλοί χρήζουν βοήθειας και οι περισσότεροι απλά εισβάλουν,και στο ζήτημα της λεγόμενης πανδημιας οι αποφάσεις, τήρηση τους και τσόντα ελέγχονται καλώς η κακώς αυστηρά από την κεντρική εξουσία, ο έπαρχος με τον οποίο δεν βρίσκομαι στο ίδιο ιδεολογικό στρατόπεδο,κάνει τιτάνιο αγώνα για την διασφάλιση της αιμοδοσίας εν μέσω κορονοιου, και μέχρι στιγμής δεν μπορεί κανείς να του επισυνάψει το παραμικρό,αυτό βλέπω και θα επανελθω

    • Η αρμοδιότητα για την Δημόσια Υγεία ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στην Αρμόδια Διεύθυνση της. Ο Έπαρχος είναι ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Αρχής στο νησί ή δεν είναι ; Αν δεν είναι να μας το πουν να μάθουμε ότι είναι μόνο για τις παρελάσεις να τον αφήσουμε και ήσυχο αλλιώς ας ασχοληθεί με κάποιο πρόβλημα επιτέλους .

  5. Αγαπητε φιλε Νικο πουθενα δεν γινετε αιμοδοσια,με την πανδημια,του κορονοιου σε εξαρση.Εξαλλου ολα τα χειρουργεια εχουν «παγωσει».Ο κ.Επαρχος εχει ενα λογο παραπανω σαν γιατρος να προστατεψει την υγεια των πολιτων.Να παρει πρωτοβουλιες αμεσες, για την μη εξαπλωση του ιου(οι «αγνωστοι» εισβολεις οπως τους λες)και οχι λαθροεισβολεις ειναι βομβα και οι τοπικοι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ κλεινουν τα ματια,και να αφησει την αιμοδοσια που ειναι χρησιμη,αλλα οχι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ αυτη την στιγμη..Να σου θυμισω οτι κανενας γιατρος ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ απο καμμια ειδικοτητα δεν βγηκε να ανακοινωσει μετρα για αιμοδοσια.Αυτο δεν σου λεει κατι???Μηπως εδω στο νησι μας παλι πρωτοτυπουμε????Υ.Γ.το οτι εισαι πολιτικα αντιθετος με καποιους εμενα ΔΕΝ μου λεει κατι!

  6. ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ Η ΤΟΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΙΝΟς ΕΙΝΑΙ;ΜΗΠΩς ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ;ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙς Ε;;

  7. Αφήστε τον έπαρχο και τον δήμαρχο ήσυχους. Η δημόσια υγεία είναι θέμα της κάθε κυβέρνησης.

  8. Το αίμα το χρειάζονται και για έκτακτα χειρουργεία και για πολλούς άλλουςανθρώπους που πρέπει να κάνουν τακτικά μεταγγίσεις

  9. Είναι ενθαρρυντικό που συμπολίτες μας νοιάζονται για αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Το υποτίμησαν στην Κίνα κσι δεν πήραν άμεσα και αυστηρα μετρα αφήνοντας αεροπλάνα και ταξιδιώτες να διασπείρουν τον θανατηφόρο ιο σε όλο τον κοσμο. Ωστόσο πρεπει να πούμε μεγαλο ευχαριστώ στους γιατρούς και ιδιαίτερα στον κ Κουτούζη για τις πολύτιμες συμβουλες του.

  10. Αιμοδοσία!
    Να δίνεις το αίμα σου
    χωρίς να ξέρεις ποιός θα το πάρει…
    π.χ.
    Νυν δημ. σύμβουλος τού Δημάρχου και να το πάρουν σύμβουλοι του πρώην.
    Ωχ Παναγία μου.
    Υ.Γ. Ξέρω, θα μου μιλήσετε για ανθρωπισμό και άλλα …ζαρζαβατικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ