Ομάδα Ρομποτικής 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω RKOS 7 – Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής WRO HELLAS 2019″ | «Το μεγάλο μας ταξίδι αρχίζει τώρα. Ετοιμαζόμαστε για την Ολυμπιάδα 2019»

5
1178

Ο προπονητής της ομάδας Ρομποτικής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω , RKOS 7 , Μήταλας Ανδρέας, θα ήθελε να ευχαριστήσει τα παιδιά που συμμετείχαν στην ομάδα (Ζαχαρίου Παναγιώτη, Μήταλα Γεώργιο, Μήταλα Νίκο, Μουστάκη Παύλο, Παπαγιάννη Άννα, Παπαγιάννη Δήμητρα, Τρουμούση Αικατερίνη) για την αγάπη, το ενδιαφέρον και την προσήλωση που έδειξαν από την έναρξη αυτής της προσπάθειας και τους γονείς των παιδιών αυτών που χωρίς την ηθική και οικονομική τους στήριξη δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αυτό το όμορφο ταξίδι γνώσεων στον κόσμο της ρομποτικής. Αγαπητοί γονείς έχετε υπέροχα παιδιά! Σας ευχαριστώ για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε όλο αυτό το διάστημα!

Η ομάδα μας θα ήθελε να ευχαριστήσει,

Για την κάλυψη μέρους των δαπανών για την μεταφορά των μαθητών στην Αθήνα:

 • Τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Κω και προσωπικά τον κ. Μανώλη Ζερβό

Για την κάλυψη μέρος εξόδων της διαμονής μας:

 • Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας

 • Το Ξενοδοχείο ‘ΠΛΑΤΑΝΙΣΤΑ’ και προσωπικά τον κ. Κωνσταντίνο Πλατανίστα

 • Τα Ξενοδοχεία ‘DIVINE HOTELS’ οικογένειας Νικολάου Πουλιού & Τζουλιέτας Βασιλείου

Για την ομοιόμορφη εμφάνιση της ομάδας & για την κατασκευή της μακέτας μας :

 • Τα Ξενοδοχεία ‘DIVINE HOTELS’ οικογένειας Νικολάου Πουλιού & Τζουλιέτας Βασιλείου

 • Τις ‘ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΜΠΑΛΑΛΗΣ’ και προσωπικά τον κ. Βησσαρίωνα Μπαλαλή

Όλοι τους στάθηκαν δίπλα μας και στήριξαν την προσπάθειά μας από την πρώτη στιγμή ηθικά και οικονομικά έτσι ώστε να επιτευχθεί η παρουσία μας στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής WRO HELLAS 2019 που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διεύθυνση του σχολείου μας και το διδακτικό προσωπικό για την ηθική συμπαράσταση καθώς επίσης και τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ ΚΩ κ. Γεώργιο Χαρτοφίλη για την άδεια χρήσης της αίθουσας πληροφορικής του λυκείου για τις συναντήσεις – προπονήσεις μας. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την Δανάη Κατσούλα μαθήτρια της Γ λυκείου του 1ο ΓΕΛ ΚΩ που μας έφερε 3 μεγάλα σετ Lego οχήματα.

Σας ευχαριστούμε για όλα!

Το μεγάλο μας ταξίδι αρχίζει τώρα. Ετοιμαζόμαστε για την Ολυμπιάδα 2019 και τον μεγάλο τελικό στην Ελλάδα προκειμένου να φτάσουμε στο Γκιούρ της Ουγγαρίας.

Με εκτίμηση

Μήταλας Ανδρέας
Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ86
Λύκειο Ζηπαρίου και Εσπερινό Γυμνάσιο Λ.Τ. Κω

Msc Επιστήμες της Αγωγής Εκπαίδευση με χρήση Νέων Τεχνολογιών, Παν. Αιγαίου
Msc Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων, Παν. Αιγαίου

 

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική τηλεόραση

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019: Ρεκόρ συμμετοχών των μαθητών από όλη την Ελλάδα [εικόνες]

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019: Ρεκόρ συμμετοχών των μαθητών από όλη την Ελλάδα
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019: Ρεκόρ συμμετοχών των μαθητών από όλη την Ελλάδα

Με ρεκόρ συμμετοχών από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε ο φετινός τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, που διοργανώθηκε στις 16 & 17 Μαρτίου από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

Στη διοργάνωση πήραν μέρος σχεδόν 2.000 μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, με τη συμμετοχή των παιδιών να αυξάνεται πάνω από 60% μέσα σε έναν χρόνο.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου, υπό την Αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος παρευρέθηκε στον διαγωνισμό και κήρυξε την έναρξή του. Το παρών στον διαγωνισμό έδωσαν ο κ. Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου.

«Το μέλλον της κοινωνίας μας συνδέεται άρρηκτα με την τεχνολογία και την καινοτομία. Επενδύοντας στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών, επενδύουμε στην πρόοδο, αλλά και τη μελλοντική τους εργασία. Ο Όμιλος ΟΤΕ ήταν από τους πρώτους που στήριξαν την εκπαιδευτική ρομποτική στην Ελλάδα και προώθησαν τη διάδοσή της στις νέες γενιές. Σήμερα, χιλιάδες μαθητές παίρνουν μέρος στους πανελλήνιους διαγωνισμούς και εκπροσωπούν τη χώρα μας στις διεθνείς διοργανώσεις. Με τις ιδέες των νέων ανθρώπων και τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», δήλωσε σχετικά ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ.

«Οι διαγωνισμοί που διοργανώνει ο WRO Hellas με τη στρατηγική συνεργασία της COSMOTE, είναι ένας μοναδικός τρόπος για να κατανοήσουν τα παιδιά τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων, να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους – προσόντα που είναι απαραίτητα για την επιτυχή πορεία τους στον 21ο αιώνα. Χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης, η οποία τελικά στοχεύει στην ανάδειξη της επιστήμης της μηχανικής σε εθνικό στόχο.

Μαζί με την εκπαιδευτική ρομποτική αναπτύσσονται και οι δράσεις υποστήριξης που σχεδιάζουμε όπως η δωρεάν κατάρτιση των προπονητών και η δωρεάν διάθεση βιβλίων κατάρτισης με πρώτο το «Πώς να διδάξω με το Scratch», δήλωσε σχετικά ο κ. Γιάννης Σομαλακίδης, πρόεδρος του WRΟ Hellas.

Η COSMOTE στηρίζει, ως στρατηγικός συνεργάτης του WRO Hellas, τις δράσεις για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και της μεθόδου STEM σε όλη την Ελλάδα, την τελευταία πενταετία. Στο διάστημα αυτό, οι συμμετοχές των μαθητών στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, έχουν ξεπεράσει τις 17.000. Η μεθοδολογία STEM συνδυάζει τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, την επιστήμη των μηχανικών και τα μαθηματικά.

Οι νικητές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, συναγωνίστηκαν 1.976 μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε 431 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Από τις ομάδες Δημοτικού οι ομάδες που νίκησαν:

 • Στην κατηγορία με θέμα «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά στην ανάπτυξη των νησιών», οι: «4 στοιχεία», «Energy Kids», «Minders Mini 3».
 • Στο «Ποδόσφαιρο 2×2», οι: «Sakkas Academy 1» & «Robotakia Πρωταθλητές», «SakkasRobotBoys & «Robospecialists1», «Robotakia-Barcelona» & «Robot FC».
 • Στην παράλληλη κατηγορία «Εποικισμός του Άρη», οι: «Robo 8o», «Βoom Kaboom Junior», «Εξωγήινο Έπος».
 • Και στην παράλληλη κατηγορία “STORIES OF TOMORROW” οι: «MarsAgrotica», «Vytina Robotics», «Robotakia Martians».

Στη βαθμίδα του Γυμνασίου νικήτριες ομάδες ήταν:

 • Στην κατηγορία «Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα», οι: «Robomasters», «Αλγόριθμος», «Teamwork Dream».
 • Στην παράλληλη κατηγορία «Πρωτέας» οι: «ROBOT3», «Εv3 Builders», «RoboEagles».
 • Στην κατηγορία του Λυκείου με θέμα “Smart Cities”, πρώτες ομάδες αναδείχθηκαν οι «European Citizens», «ΙΟΤΟCITY», «Creative Destruction», ενώ στην πιλοτική κατηγορία «Δίαθλο+1», για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου νικητές αναδείχτηκαν οι: «Salamina Racers», «PMGLP2», «SmartRobotsΠεύκης».

Μάλιστα ο φετινός διαγωνισμός φιλοξένησε και παιδιά Νηπιαγωγείου, που μέσα από τη μη διαγωνιστική κατηγορία με θέμα «Μια βόλτα στην πόλη μου» δημιούργησαν τον πρώτο τους αλγόριθμο, παρουσιάζοντας παράλληλα τα αξιοθέατα του τόπου τους.

Με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών, ο WRO Hellas με την υποστήριξη της COSMOTE, αναλαμβάνει επίσης την ψηφιοποίηση των έργων των παιδιών, τα οποία μετατρέπονται από την επιστημονική επιτροπή του διαγωνισμού σε ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά σενάρια, για την εκπαίδευση των επόμενων ομάδων.

Ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής φιλοξενήθηκε στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, με την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Γαλατσίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκπαιδευτική ρομποτική και τους νικητές, στο www.wrohellas.gr

Πηγή:  iefimerida.gr

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπράβο Ανδρέα σε εσένα και στα παιδιά της ομάδας σου. Το ταξίδι σας μόλις ξεκίνησε. Απολαύστε το όσο μπορείτε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.