Ειρήνη Φεσσάρα για Ειδικό Νηπιαγωγείο: Χρειάζεται ακόμη μία αίθουσα για να φιλοξενηθούν τα παιδιά μας | Ελλείψεις και στον ειδικό εξοπλισμό

9
3535

Φέτος μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε και έχουμε στο νησί μας Ειδικό Νηπιαγωγείο, φτάνοντας όμως εκεί για να εγγράψω το παιδί μου διαπίστωσα πως η αίθουσα είναι αρκετά μικρή για να φιλοξενηθούν τα παιδιά μας.

Καλό θα ήταν να γίνει ακόμα μια αίθουσα για να μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότερα παιδιά.

Επίσης, είδα πώς υπάρχει έλλειψη στον ειδικό εξοπλισμό τον οποίο πρέπει να έχει ενα τέτοιο σχολείο.

Τα παιδιά με ιδιαιτερότητες έχουν ίσα δικαιώματα με τα υπόλοιπα!

Έχουν δικαίωμα στην μάθηση,για να μπορέσουν να σταθούν στην κοινωνία.Και κλείνοντας θα ήθελα να πω,μακάρι οι υπεύθυνοι και ο Δήμος να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα και να ασχοληθουν σοβαρά και με εμάς.

Με εκτίμηση

Φεσσάρα Ειρήνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά πράξατε και επισημάνατε τις τυχόν ελλείψεις,αλλά πρέπει να λέγεται και η δημιουργία αυτής της τόσο σημαντικής δομής,που επετεύχθη με προσπάθειες και της Δημοτικής Αρχής,υποχρέωσής της βέβαια.

  2. Για αυτό ακριβώς έγραψα μετά από πολλές προσπάθειες! Επειδή λοιπόν όλοι ξέρουμε το ποσό σημαντική δομή είναι, δεν πρέπει να αρκεστουμε σε αυτό,για να γίνει καλύτερο και ευκολότερο το λειτούργημα σας!

  3. Το παιδί μου φοιτά στο Ειδικό Νηπιαγωγείο από την αρχή της λειτουργίας του το Μάρτιο.Πρέπει να ομολογήσουμε ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για την λειτουργία του και από τους αρμόδιους και ιδιαίτερα από την νηπιαγωγό μας, η οποία έδωσε και την ψυχή της για να γίνει ό,τι καλύτερο για τα παιδιά μας με τα μέσα που διέθετε. Ναι υπάρχουν ατέλειες, τις οποίες πολύ σωστά επισημαίνει η κ.Φεσσάρα και τις οποίες έχει διαπιστώσει και η εκπαιδευτικός μας. Ας ελπίσουμε ότι η προσπάθεια των αρμοδίων θα ενταθεί και θα σκύψουν πάνω από τα παιδιά μας.Ειπώθηκε ότι θα δημιουργηθεί και δεύτερη αίθουσα.Εμείς ως γονείς ευχαριστούμε όλους όσους κοπίασαν για να έχουν τα παιδιά μας μία σχολική στέγη, το οποίο αποτελεί αυτονόητο για όλα τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά δεν ήταν αυτονόητο για τα δικά μας.Οφείλουν όλοι οι υπεύθυνοι να εξασφαλίσουν στα παιδιά με ειδικές ανάγκες τα βασικά που παρέχονται και στα υπόλοιπα παιδιά που φοιτούν στα γενικά σχολεία και όχι ενόψει εκλογών μόνο!Εύχομαι ό,τι καλύτερο γα όλα τα παιδιά

  4. Κυρία Φεσσάρα το σχολείο είναι τέλειο !! Προχτές είδα τον κ Ζερβό που ήταν εδώ και επιμελείτο την τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα , δεν τον ψήφισα γιατί είχα κάποια υποχρέωση αλλά τώρα θα ψηφίσω τον συνδυασμό που συμμετέχει,ένα μπράβο αυτού του ανθρώπου του αξίζει έστω και έτσι .

    • Κύριε γείτονα,να ξέρετε ότι συνέπεσε η εγγραφή του παιδιού μου με τις δημοτικές εκλογές.Εγω ήθελα να επισημάνω τις ελλείψεις που έχει το σχολείο μας, χωρίς να θέλω να θίξω καμία δημοτική αρχή.Και αν εσείς θεωρείτε το λυόμενο «τέλειο»σχολείο για αυτά τα παιδιά, συγχαρητήρια!

  5. Σας παρακαλώ , πηγαίνετε μέχρι το Πλατάνι όπου στεγάζονται 13 παιδια ΑΜΕΑ στο Ειδικό Δημοτικό και 15 παιδιά ΑΜΕΑ στο ΕΕΕΕΚ να δείτε σε τι κατάσταση τα έχει ο Δήμος και ο κ. Ζερβός και η κυρία Πη….Καλά κάνατε και είδατε τον φυσικό χλοοτάπητα στο Ειδικό Νηπιαγωγείο , όπου φοιτούν 3 παιδιά. Στο Πλατάνι 28 παιδιά ταλαιπωρούνται σε αυλή με τσιμέντο και χωρίς ένα σκίαστρο πάνω από τα κεφάλια των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Δύο χρόνια γονείς και εκπαιδευτικοί τον παρακαλούν να κάνει κάτι αλλά τίποτα δεν έχει κάνει. Ευτυχώς που πήγε ο κύριος Αρβανιτάκης και έβαλε δυο κιόσκια στο Ειδικό Δημοτικό και κάτι γίνεται. Στο ΕΕΕΕΚ ψήνονται σαν τα κοτόπουλα ! Το ίδιο ισχύει και στο Σβουρένειο ΚΔΑΠΜΕΑ

  6. Για τα αυτονόητα και την υποχρεωτική εκπαίδευση δεν χτυπάμε παλαμάκια σε κανένα ! Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να βρίσκει λύσεις !

    Εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής αναφέρονται για την αθλιότητα στα Ειδικά Σχολεία του Νησιού λέγοντας , «δεν περιμέναμε ένα τέτοιο πολιτισμένο νησί να μην έχει ενδιαφερθεί ο Δήμος τόσα χρόνια για την Δημιουργία Σχολικών κτιρίων για να στεγάσει Ειδικά Σχολεία Δημόσιας Εκπαίδευσης» Η δημιουργία ενός Ειδικού Νηπιαγωγείου , είναι στην ουσία αυτονόητο για όλες τις περιοχές της Ελλάδας .Αυτονόητο ήταν και η Δημιουργία του ΕΕΕΕΚ . Η Κως δημιούργησε την δομή του ΕΕΕΕΚ το 2017 και του Ειδικού Νηπιαγωγείου μόλις το 2019 !!! Αυτή η τόσο σημαντική δομή εν όψει δημοτικών εκλογών στεγάστηκε, άρον – άρον μέσα σε ένα λυόμενο! Σε λυόμενα είναι και το ΕΕΕΕΚ (αίθουσες χωρίς προδιαγραφές ΑΜΕΑ. Οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές είχαν «κλειδώσει» αυτά τα παιδιά στα σπίτια τους !!! Αυτή η τόσο σημαντική δομή εννοώντας το Ειδικό Νηπιαγωγείο εν όψει δημοτικών εκλογών στεγάστηκε, άρον – άρον μέσα σε ένα λυόμενο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ