ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Αγρυπνία: Το Άγιο Όρος προσευχήθηκε για την ανθρωπότητα!

8
1547

Μία φωνή, μία παράκληση, μία προσευχή. Όλοι μαζί ενωμένοι οι αγιορείτες πατέρες ύψωσαν χτες μία ανεπανάληπτη προσευχή προς την προστάτιδα τους την Παναγία, αλλά και προς τον Άγιο Χαράλαμπο, τον προστάτη κατά των λοιμωδών νόσων. Η αγρυπνία στο Άγιο Όρος ξεκίνησε στις εννιά χτες το βράδυ και ξαφνικά ήταν σα να σταμάτησε ο χρόνος. Τίποτα άλλο δεν ακουγόταν σε μοναστήρια, σκήτες και κελιά παρά μόνο προσευχή. Όλοι προσεύχονταν με μία φωνή στην προστάτιδα Παναγία και τον Άγιο Χαράλαμπο, ενώ διαβάστηκε και η ειδική προσευχή κατά του κορονοϊού.

Σήμερα το πρωί ακολούθησε λιτανεία των άγιων λειψάνων και πάλι σε όλα τα αγιορείτικα μοναστήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πατέρες στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου πραγματοποίησαν λιτανεία όχι μόνο με τα λείψανα που φυλάσσονται στη Μονή, αλλά και με την Τίμια Ζώνη, το ιερότερο κειμήλιο του μοναστηριού.

 

 

 

 

Η Αθωνική Πολιτεία ξαγρύπνησε με μια προσευχή

Το Άγιο Όρος χτες ξαγρύπνησε χτες για να προσευχηθεί για ολόκληρη την ανθρωπότητα, να προσευχηθεί για σωτηρία. Μοναχοί στις εκκλησίες των μοναστηριών, αλλά και σε μικρά κελιά ή στις σκήτες παντού η εικόνα ήταν η ίδια. Το κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο και οι μοναχοί με όλη τη δύναμη της ψυχής τους προσεύχονταν για το κοινό καλό. Με δάκρυα στα μάτια ζήτησαν από την προστάτιδα Παναγία να τελειώσει όσο το δυνατόν συντομότερα η δοκιμασία αυτή.

Προσεύχονταν όχι απλά για ανθρώπους που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ, αλλά προσεύχονταν για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Για μικρούς και μεγάλους, νέους και ηλικιωμένους, άντρες και γυναίκες σε κάθε γωνία του πλανήτη. Η αγάπη για τον πλησίον, η ταπεινοφροσύνη, η αγωνία και η συμπόνοια ήταν χαραγμένη στα πρόσωπα των μοναχών, που απευθύνονταν στην Παναγία με όλη τους τη δύναμη σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Σε όλες τις Μονές χτες οι εικόνες ήταν πρωτόγνωρες. Και οι αγιορείτες πατέρες ξέρουν πως οι προσευχές τους έφτασαν στον ουρανό.

Πολλοί ήταν, όμως και αυτοί που χτες προσευχήθηκαν από τα σπίτια τους ενώνοντας τις προσευχές τους με αυτές των αγιορειτών πατέρων. Πιστοί που θα ήθελαν τη μέρα αυτή να βρίσκονται στο Άγιο Όρος προσπάθησαν έστω και νοερά να μεταφερθούν εκεί και να προσευχηθούν για σωτηρία.

 

 

 

 

Protaton

Geplaatst door Mount Athos – Greece op Vrijdag 27 maart 2020

 

 

Φωτογραφίες: asceticexperience.com

Ταίς τού Άθω Πατέρας, και Άγγέλους έν σώματι, Όμολογητάς και Όσίους, Ίεράρχας και μάρτυρας, τιμήσωμεν έν ύμνοις και ώδαίς, μιμούμενοι αύτών τάς άρετάς! ή τού Όρους πληθύς πάσα των Μοναστών, κραυγάζοντες όμοφώνως! Δόξα τό στεφανώσαντι ύμάς, Δόξα τώ Άγιάσαντι, Δόξα τώ έν κυνδύνοις ήμών, προστάτας δείξαντι!!!

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ : Λιτάνεια με τα Λείψανα στην Μικρά Αγία Άννα (ΒΙΝΤΕΟ)

-Ιερά Καλύβη Κοιμήσεως Θεοτόκου – Μικρά Αγία Άννα – Λιτανεία με τα Άγια Λείψανα, κατά τη νύχτα της 27ης προς την 28η Μαρτίου 2020, κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας  για την απαλλαγή από την πανδημία του κορονοϊού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με μια φωνή και μαζί ενωμένοι να προσευχηθούμε στην Παναγία…
    Ο Θεός είναι μεγάλος και θα μας βοηθήσει!!
    Μην χάνουμε την πίστη μας…

  2. που για να σωθούμε δε χρειαζόμαστε θεϊκή ή κυβερνητική παρέμβαση. Υπεύθυνοι για τη ζωή μας, για τη ζωή των γύρω μας και για τη θετική εξέλιξη της κατάστασης, είμαστε μόνο εμείς.

  3. Μετά το πρώτο κρούσμα στο Άγιο όρος και επίσημο κλείσιμο για πιστούς είναι για να προσεύχεσαι εναντίον του εθμομηδενιστη ιου. Τι άλλο δηλαδή ξέρει να κάνει ο τόσο χρήσιμος κλήρος για την κοινωνία; Τα λεφτά για τη δύσκολη ώρα δεν είναι ούτε για τους σεισμους, ούτε για τις πυρκαγιές, ούτε για τα μνημόνια ούτε για τους προσφυγες, ούτε για της πανδημιες. Ζούμε στον παράδεισο ή τουλάχιστον εκεί θέλει να μας στείλει η συμμορία με τα μαύρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.