Σύλληψη δημοσιογράφου στη Ρόδο έπειτα από μήνυση του Γ. Χατζημάρκου!

2
1008

Η δημοσιογραφία δεν φιμώνεται

Ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα δεδομένα της Ρόδου έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα και έκανε τρομερή αίσθηση σε δημοσιογραφικό και πολιτικό κόσμο αλλά και την τοπική κοινωνία γενικότερα!

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέβαλλε μήνυση στη δημοσιογράφο Τζίνα Δαβιλά διότι ένιωσε θιγμένος από πρόσφατο άρθρο της, με αποτέλεσμα η τελευταία να καταλήξει στα κρατητήρια.

Πρόκειται για ένα χτύπημα κατά της ελευθερίας του λόγου και οπωσδήποτε προβληματίζει όλο τον κόσμο. Αν μη τι άλλο, οι πολιτικοί μας θα πρέπει να μάθουν να δέχονται την κριτική του Τύπου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Χατζημάρκος είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση από την προεκλογική ακόμα περίοδο όταν δίνοντας συνέντευξη τύπου στην Κω είχε αφαιρέσει το λόγο από δημοσιογράφο. Αλλά και αργότερα όταν καταγγέλθηκε από συνεργάτες του για πολιτική αυταρχική συμπεριφορά, πολιτική αλαζονία αλλά και για τάση να επιβάλλει πάντα τη δική του άποψη σε καίρια ζητήματα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι περιπτώσεις των κ. Κουνάκη, Ζωγραφίδη και Ανανία οι οποίοι όπως  είναι γνωστό έχουν ανεξαρτητοποιηθεί.

Ο ΠΑΛΜΟΣ έχει να δηλώσει πως η ελευθερία του λόγου και η άσκηση κριτικής είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες στο χώρο της δημοσιογραφίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να φιμωθούν. Είναι βασικές αρχές της Δημοκρατίας μας.

Πηγή:palmosnews.com

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποια ελευθερία του λόγου;Μπορεί ο κάθε ένας να δηλώνει δημοσιογρ.αφος και να λέει ότι του κατέβει χωρίς συνέπειες;Επιτέλους μην τα μπερδεύεται όλα ….άλλο δημοσιογραφία,αλλο προπαγανδα,αλλο προσβολή,αλλο….παπαγαλακια

  2. Τι να μας ππεινονΧατζημαρκος.Εσω ο Κυριτσης εκλεισε τη δημοτικη τηλεοραση και τους πηρε ολους σηκωτους.Μοιρασε απευθειας αναθεσεις και ολα καλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ