Μετανάστες πήραν ξύλα για να ζεσταθούν και άφησαν χρήματα και ένα «ραβασάκι» [εικόνες]

0
480

Αντιμέτωποι με μια πράξη που θα φυλάξουν για πάντα στις καρδιές τους ήρθαν σήμερα οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας, στον ακριτικό Εβρο.

Από το πρωί της Τρίτης όλο το χωριό συζητά για την πράξη μιας ομάδας μεταναστών – προσφύγων που «δανείστηκε» ξύλα για να ζεσταθεί από ένα καφενείο, αφήνοντας, όμως, πίσω τους έναν φάκελο με 10 ευρώ και ένα σημείωμα, απευθυνόμενο στον ιδιοκτήτη τους.

Σύμφωνα με τους κατοίκους η θερμοκρασία το βράδυ της Δευτέρας είχε πέσει κάτω από το μηδέν. Ετσι η ομάδα των μεταναστών -με παιδιά πιθανότατα ανάμεσά τους- που έφτασε στη Νέα Βύσσα, αναγκάστηκε να πάρει δυο μικρά τσουβάλια ξύλα που υπήρχαν έξω από το κλειστό καφενείο, και τα έκαψε σε κοντινό σημείο.

Προτού φύγουν όμως άφησαν τον φάκελο με τα χρήματα και το σημείωμα.

Τα χρήματα και το σημείωμα / Φωτογραφία: ThessnewsΤα χρήματα και το σημείωμα / Φωτογραφία: Thessnews

«Ηταν γραμμένο στα αγγλικά. Πήγα σε γείτονα να μου το μεταφράσει. Απόρησα που είδα έναν λευκό φάκελο και η έκπληξή μου ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν είδα μέσα τα 10 ευρώ» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Καζαντζής, ιδιοκτήτης του καφενείου.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι καθημερινά από το καφενείο του περνούν δεκάδες μετανάστες, δίχως να προκύψει ποτέ πρόβλημα.

Στο σημείωμα οι μετανάστες έγραφαν στα αγγλικά:

«Χθες το βράδυ μια ομάδα ανθρώπων ήρθαμε από την Τουρκία. Εξαιτίας του κρύου έπρεπε να ανάψουμε μια φωτιά και χρησιμοποιήσαμε τα ξύλα σας. Παρακαλώ δεχτείτε αυτά τα ευρώ».

Ολο το σημείωμα που άφησαν οι μετανάστες στο καφενείο / Φωτογραφία: ThessnewsΟλο το σημείωμα που άφησαν οι μετανάστες στο καφενείο / Φωτογραφία: Thessnews

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ