Ο Δήμος Κω και το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κω «Ο Ερμής» καλούν τους καταστηματάρχες-επιχειρηματίες του κέντρου της πόλης Κω σε συνάντηση Τρίτη 20:00 στο ΕΒΕΔ

2
542

Ο Δήμος Κω και το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κω «Ο Ερμής» καλούν τους καταστηματάρχες-επιχειρηματίες του κέντρου της πόλης Κω σε συνάντηση την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

για την προετοιμασία της πρότασης για χρηματοδότηση με τίτλο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου»

Τη δυνατότητα λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης του κέντρου της πόλης με την παράλληλη οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας με την υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών, δίνει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με την πρόσκληση για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ) υπό τον τίτλο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» (ΑΚΕ).

Στόχος της πρόσκλησης είναι η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας ειδικά σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική. Για την επίτευξή του προβλέπεται από την πρόσκληση η συνεργασία των Δήμων με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους.

Το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης για τους Δήμους είναι 1,5 εκατ. € και για τους Εμπορικούς Συλλόγους 400.000 €, ενώ η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει στις 5/11/2018.

Ο Δήμος Κω και ο Εμπορικός Σύλλογος Κω «Ο Ερμής» προετοιμάζουν τους τελευταίους μήνες την από κοινού υποβολή της πρότασής τους καθώς θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις. Ο Δήμος θα είναι ο δικαιούχος με συνδικαιούχο το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ) για λογαριασμό του Εμπορικού Συλλόγου.

Για τη δημιουργία ΑΚΕ επιλέχθηκε με βάση τα κριτήρια του προγράμματος (ύπαρξη θεσμοθετημένης πεζοδρομημένης περιοχής) ως περιοχή παρέμβασης αυτή που ορίζεται από τις οδούς: Ακτή Κουντουριώτη (από την δυτική πλευρά του κάστρου έως το Λιμεναρχείο), Ρήγα Φεραίου, 25ης Μαρτίου, Ηφαίστου και Απελλού, Πλατεία Διαγόρα, Ελευθερίου Βενιζέλου (από Ηφαίστου έως Λ. Βύρωνος), Λόρδου Βύρωνος, Ιπποκράτους (από Λ. Βύρωνος έως πλατεία Ελευθερίας), Ναυκλήρου.

Οι δράσεις που προβλέπεται να υλοποιηθούν μεταξύ άλλων είναι:

  • λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των καταστημάτων

  • δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας προώθησης και διαφήμισης για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας

  • αναβάθμιση οδοφωτισμού – αλλαγή φωτιστικών στύλων, έξυπνα συστήματα οδοφωτισμού

  • προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού κατασκευασμένου με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά: παγκάκια, ζαρντινιέρες, περιφράξεις κλπ

  • παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ

  • free wifi για τους επισκέπτες

  • προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων μεταφοράς επισκεπτών

  • προμήθεια και εγκατάσταση κλιματιζόμενων στάσεων λεωφορείων

  • σύστημα bike sharing

  • σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Για την άρτια προετοιμασία και υποβολή της πρότασης απαιτείται η εξασφάλιση της συνεργασίας, της ενεργής συμμετοχής και εν τέλει της δέσμευσης των επιχειρηματιών της περιοχής παρέμβασης.

Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι επιχειρηματίες της περιοχής παρέμβασης σε ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΔ.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αχρηστοι του εβεδ-δημου.Στη Μυτιλήνη δόθηκαν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις από τον σεισμό. Στην Κω πότε;ενημερωση?

    Για την ΚΩ ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:
    Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.https://www.aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/192574/anagnostis-sti-mytilini-dothikan-apozimioseis-stis-epicheiriseis-apo-ton-seismo-stin-pote/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ